Skoči na glavno vsebino

V sredo, 19.9.2018, smo se v vrtcu Anice Černejeve, v enoti Luna,  pridružili akciji atletske zveze Slovenije – Množični tek za otroke. Sodelovalo je 10 skupin, vključno z skupino razvojnega oddelka in 2 skupini iz enote Mavrca.

Vse strokovne delavke smo sodelovale in pokazale športni duh, kar se je videlo že od daleč. Otroci so  navdušeno pretekli progo ter nasmejani navijali za svoje prijatelje. Bilo je prav posebno vzdušje. Najprej smo otroke pozdravili in jih povabili k sodelovanju. Nato smo se ogreli ter razgibali ob zvoku znane glasbe. In že je prva skupina čakala na pisk na startu. 1,2,3…..in gremooo. Otroci so navijali in bodrili prijatelje ter komaj čakali, da se tudi sami preizkusijo v teku. Vsi smo bili mali – veliki zmagovalci.

Po teku smo poskrbeli za Fit hidracijo in se preizkusili v različnih gibalnih izzivih. Pripravili smo Fit poligon ter še dodatno popestrili športno dopoldne malim in velikim športnikom.

Aktivnosti smo si razdelili tako, da so tek in  športne dejavnosti potekale na obeh igriščih našega vrtca, prilagojene glede na starostne skupine otrok. Tako smo istočasno tekli in spodbujali drug drugega otroci celega vrtca in tako združeni pokazali, da znamo stopiti skupaj in uživati v športnih aktivnostih.

Pripravila: Isa Goličnik, dipl.vzg

Dostopnost